Header planet

Hoe CARU haar steentje bijdraagt aan een betere planeet

Tue, 13 Aug 2019 min reading

Naast people en profit zijn de pijlen bij CARU Containers nu ook gericht op de P van Planet. Er wordt steeds meer gekeken naar de impact op onze aarde. Het bedrijf verduurzaamt onder meer de bedrijfsvoering en investeert in uitstootvermindering van de handel in en het transport van containers.

In deze tijden vol zorgwekkende berichten over bijvoorbeeld klimaatverandering en plasticsoep ontstond bij het Rotterdamse CARU Containers de behoefte om bij te dragen aan een betere planeet. Het bedrijf onderzoekt of de zaken binnen het bedrijf niet te veel afbreuk doen aan de leefbaarheid op onze aarde. Twee medewerkers met passie voor dit onderwerp zijn hier met veel energie mee aan de slag gegaan.

Weg met papier, welkom treinreizen

Inmiddels zijn – vaak op initiatief van medewerkers – tal van maatregelen genomen die CARU’s impact op het milieu verminderen. De organisatie werkt bijvoorbeeld 100 procent papierloos. Daarnaast is LED-verlichting op komst, gaat op termijn het bedrijf volledig van het gas af en zijn alle bestelde producten zo duurzaam mogelijk. 

CARU Containers heeft een wereldwijd netwerk van eigen kantoren en vaste partners, waardoor medewerkers vaak op reis gaan. Ook hier proberen we kritisch naar te kijken. Tegenwoordig wordt daarbij ook gekeken naar de planeet. Zo zijn reizen zoveel mogelijk vervangen door conference calls, rijdt de helft van het personeel inmiddels in elektrische auto’s, zijn elektrische fietsen bij het kantoor in Rotterdam beschikbaar voor kortere ritten en neemt het personeel vaker de trein naar het buitenland in plaats van het vliegtuig.

Zoals kwaliteitsmanager Trudy van der Sluis, die laatst per spoor naar het Franse Le Havre reisde. En dit smaakte naar meer, niet alleen vanwege het milieu. Van der Sluis: ‘Reizen met de trein is comfortabeler dan vliegen en ik heb een hoop werk gedaan op mijn MacBook.’

Naast milieu ook mens en maatschappij

De focus van CARU op planeet omvat overigens niet alleen milieu, maar ook mens en maatschappij. In samenwerking met JINC organiseert CARU Containers bliksemstages, zodat jongeren al op jonge leeftijd in contact komen met het bedrijfsleven. Daarnaast drinken de medewerkers uitsluitend nog eerlijke koffie van Heilige Boontjes.

‘Het gros der bedrijven zal verduurzamen’

Directeur Rob Tromp is ervan overtuigd dat het gros der bedrijven, zowel binnen als buiten de containerbranche, dezelfde weg inslaat als CARU. Tromp: ‘Is het niet nu, dan wel over een tijdje. Veel van wat we gewoon vonden, zal aan de kaak worden gesteld, als ongewenst worden ervaren of zelfs verboden worden. Vergelijk het met roken: vroeger mocht dat overal en nu niet eens meer in voetbalstadions. Bedrijven zullen verduurzamen om te voorkomen dat ze net als de tabaksindustrie in de toekomst met achterdocht worden bekeken.’

Want to buy a container?

Do you want to buy a container? The containers are available in our webshop for an affordable price!

Go to the webshop
CTA FINAL